De Kerstspiraal

Een modern en duurzaam alternatief voor de kerstboom!

Ben je het zat om tijdens kerst steeds maar uitgevallen naalden van een kerstboom weg te moeten halen? Heb je ook geen zin in een plastic boom in huis? Of wil je gewoon graag wat anders dan een echte boom? Dan is dit hét perfecte, duurzame en moderne alternatief!

Bepaal plaats

Beslis of u de Kerstspiraal binnen of buiten wil plaatsen.

Plaatsen

Bevestig de spiraal aan een verwarmingsbuis of aan het plafond.

Vormen

Trek de spiraal vanuit het midden voorzichtig in de gewenste vorm (niet terwijl de spiraal aan het plafond bevestigd is).

Onderkant

Bevestig de Kerstspiraal op de voet of met behulp van de grondankers.

Versieren

Helemaal klaar? Versieren maar!

Duurzaam

Onze Kerstspiraal is gemaakt van 8 mm dik verzinkt verenstaal en gaat dus een leven lang mee.

Makkelijk op te bergen

Wanneer de kerstdagen weer voorbij zijn, bergt u de Kerstspiraal gemakkelijk op onder het bed of op zolder.

Nooit meer naalden

Met onze Kerstspiraal heeft u geen last meer van vallende dennennaalden.

Roest niet

Onze Kerstspiraal roest niet en behoudt zijn originele vorm.

Alleskunner

Na de kerst kunt u de spiraal gebruiken als steun voor Clematis, of om vogels in uw tuin te voeren.

Fantastisch als cadeau

Heeft u er al aan gedacht onze Kerstspiraal cadeau te doen?

Grote kerstspiraal met voet

Als u de grote kerstspiraal binnen wil plaatsen op onze voet.
lengte draad: 12 meter
verwarmingsbuis wordt niet meegeleverd in verband met hoge verzendkosten

Grote kerstspiraal met grondankers

Als u de grote kerstspiraal buiten wil plaatsen.
lengte draad: 12 meter
verwarmingsbuis wordt niet meegeleverd in verband met hoge verzendkosten

Grote kerstspiraal zonder voet of grondankers

Als u de grote kerstspiraal op wil hangen.
lengte draad: 12 meter
ophangsysteem wordt niet meegeleverd in verband met hoge verzendkosten

Kleine kerstspiraal met voetje

Als u de kleine kerstspiraal in een pot wil zetten.
lengte draad: 5 meter
buis wordt meegeleverd

Kleine kerstspiraal zonder voetje

Als u de kleine kerstspiraal in de grond prikt (met buis) of ophangt (zonder buis).
lengte draad: 5 meter
buis wordt meegeleverd

Van Clematis spiraal naar Kerstspiraal

Tijdens tuinfairs zeiden we voor de grap wel eens: “Je kunt tijdens kerst ook lampjes en kerstballen in de spiraal hangen.” Nadat de eerste Clematis spiralen omgetoverd waren tot Kerstspiraal, ging het als een lopend vuurtje rond bij vrienden, buren en bekenden van onze klanten. Wil je weten wat wat klanten over ons zeggen?

Red een dennenboom deze kerst!

Onze moderne en duurzame Kerstspiraal gaat een leven lang mee.

Ruim 15 jaar helpen wij bij duurzaam tuinieren

Als echte tuinliefhebber kent de Tuinfee de problemen in de tuin en is op zoek gegaan naar creatieve oplossingen. Nu, ruim 15 jaar later, ontwerpt de Tuinfee tuinartikelen van hoogwaardige kwaliteit en functionaliteit!

FAQ

Wanneer de artikelen die direct beschikbaar zijn, leveren wij meestal binnen twee tot vier werkdagen. Wanneer het drukker is, kan de levertijd iets langer zijn.

€15,00 per twee spiralen (eventueel beide met voet)

Jazeker, dat kan! Het is echter wel strikt noodzakelijk om een afspraak te maken via de mail: giny@detuinfee.nl

Voor een staande spiraal die u binnen wil plaatsen heeft u nodig; een voet (€17,50) en een verwarmingsbuis van ongeveer 180-200 cm (deze dient u zelf aan te schaffen in verband met de hoge verzendkosten).

Voor een staande spiraal die u buiten wil plaatsen heeft u nodig; een verwarmingsbuis van ongeveer 240 cm, hiervan gaat ongeveer 40 cm in de grond (deze dient u zelf aan te schaffen in verband met de hoge verzendkosten). Daarnaast heeft u twee grondankers nodig. Hier wordt de Kerstspiraal vastgezet aan de grond (€3,00 per stuk).

Indien u de spiraal wil ophangen heeft u alleen de spiraal nodig (€57,50 + €15,00 verzendkosten) en schaft u zelf het ophangsysteem aan.

De totale lengte van het staal is 12 meter. Als u de Kerstspiraal wil versieren met bijvoorbeeld lampjes (of guirlande) en die om het staal verwikkeld, heeft u meer dan 12 meter nodig. De lengte hangt die u nodig heeft is afhankelijk van de wikkelstijl. Maakt u lussen om het staal? Dan heeft u twee keer deze lengte nodig. U kunt de lampjes of guirlande vastzetten met bijvoorbeeld tyraps.

De diameter aan de onderkant van de Kerstspiraal is ongeveer 80 cm.

De voet voor de Kerstspiraal is handgemaakt door onze smid en heeft een driehoekige vorm. Deze vorm zorgt voor een stevige fundatie en wordt gebruikt bij plaatsing op harde oppervlaktes, bijvoorbeeld op het terras, balkon, of de vloer in de woonkamer.

Als de voet nat wordt zal ie zeker roesten. Maar omdat de voet met de spiraal in de meeste gevallen toch binnen staat is dat geen probleem. Om roest contactpunten te voorkomen is het aan te bevelen ook buiten de dopjes aan de uiteinden van de voet te plaatsen.

De grondankers worden gebruikt wanneer u de Kerstspiraal staand in de tuin wil plaatsen. Zorg dat de verwarmingsbuis recht in de aarde gestoken wordt. Steek vervolgens één anker ongeveer 10 cm voor het eind van de draad over de draad en duw deze met uw voet of met een hamer tegen de grond aan. Het tweede anker zet u (recht tegenover de eerste) over de draad. Deze drukt u niet helemaal tot aan de grond. Geef de spiraal ongeveer 8 cm speling binnen het anker. Zo lijkt het alsof de spiraal vanaf daar omhoog begint te klimmen.

Het opruimen van de Kerstspiraal is een eenvoudig klusje. Haal de Kerstspiraal leeg en til de bovenkant op zodat je hem uit de buis kan tillen. Vervolgens laat je het geheel zakken, tot op de voet. Schuif het geheel in bijvoorbeeld een doos of tas en klaar Kees!

Het is mogelijk om twee Kerstspiralen en twee keer een voet te verzenden voor €15,00.

Mijn vraag stond er niet bij

Verruil de kerstboom voor uw unieke Kerstspiraal

Versier de Kerstspiraal met mooie lampjes, kerstballen of kerstkaarten. Tover de Kerstspiraal om tot plantensteun als de kerst voorbij is. Of gebruik de Kerstspiraal om vogelvoer in te hangen en zo een klein vogelparadijsje te creëren!

Nog niet overtuigd? Lees hier wat onze klanten zeggen!

Prachtig met lichtjes er in!

Anneke W.

Kerstspiraal gemaakt van staande lamp. Kerstspiraal gemaakt van staande lampIk wilde eens iets anders dan een kunstboom en omdat onze staande lamp op de plaats staat waar we de kerstboom zetten wilde ik al langer de staande lamp kunnen gebruiken als kerstboom. Dankzij jullie spiraal is het een geslaagde creatie!

Marjan V.

Ik ben erg tevreden! Met het product, met de verzending en met de snelle wijze waarop jullie via de mail gereageerd hebben op mijn vragen. Mijn "kerstboom" staat!

Ludy P.

Kerstspiraal is prachtig gelukt! Met dank voor de snelle service

Luc K.

Heel snelle levering..top!

Chantal R.

Mooie degelijke spiraal. Goede en correcte levering, goed verpakt. Ik verheug mij erop om er een mooie kerstboom van te maken.

Yvonne R.

Super gaaf ! Mooie vinding voor alternatieve boom . Goede kwaliteit en top service

Herman W.

We gaan er jaren lang plezier aan beleven als kerstboom

Tineke W.

Enorm mooie kerstboom heb ik hangen . Infovopgevraagd , welke goed was! Snelle levering . Gekregen war ik verwacht had. Voet niet in gebruik omdat ik m dus heb hangen ! Zeer origineel!!

Rianne J.

Zeer mooie en grote spiraal die heel goed gebruikt kan worden als kerstversiering buiten

Jan-Barend K.